Het datanetwerk als hart van uw bedrijfsvoering

Het datanetwerk is het hart van uw bedrijfsvoering. Het is dan ook van groot belang dat elke schakel in het netwerk gekend en gecontroleerd kan worden. Fonitel staat niet enkel garant voor de implementatie van uw telefonieoplossing, maar ook voor de optimalisatie van uw bestaande netwerkinfrastructuur. Via een gepersonaliseerde aanpak, stemmen wij de infrastructuur, de prestaties en de veiligheid van het netwerk perfect af op uw behoeften.

Virtualisatie

Fonitel is een erkend VMware-partner en kan uw IT-infrastructuur eenvoudig optimaliseren door virtuele lagen te creëren op uw servers. Met virtualisatie breek je de directe link tussen de fysieke infrastructuur en de applicaties die erop draaien. Vroeger draaiden één applicatie en één besturingssysteem rechtstreeks op de hardware van een server. Dat kwam er meestal op neer dat je een machine nodig had per grote applicatie. Met virtualisatie ga je op die server een extra laag installeren die als buffer dient tussen de infrastructuur en de applicaties. Die laag maakt een virtuele versie van de hardware. Da betekent onder meer dat je meer applicaties en zelfs meerdere besturingssystemen naast elkaar op één server kan draaien.

De hardware van een machine kan optimaal benut worden. Van afzonderlijke computers wordt over het algemeen een groot deel van de capaciteit niet gebruikt. Door een krachtige machine te virtualiseren kan hier veel efficiënter mee omgegaan worden.
Er worden op diverse vlakken heel wat kosten bespaard: lager stroomverbruik, optimaal benutten van de hardware en gunstiger voor het milieu.
Je kan gevirtualiseerde applicaties heel gemakkelijk migreren van de ene server naar de andere, soms zelfs zonder dat dit enige downtime tot gevolg heeft. Wordt een server overbelast, dan kan de toepassing overgezet worden naar een andere, vrije server. Er treedt geen onderbreking van de dienst op.

Security

Fonitel biedt een totale en adequate oplossing voor de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk en dit zowel voor interne als externe bedreigingen. Enerzijds beveiligen we uw netwerk, maar anderzijds verkrijgt u ook de totale controle over de internettoegang van uw bedrijf. Zo kunt u het surfgedrag monitoren alsook bepaalde webpagina’s en internetsoftware zoals chat en P2P-programma’s uitsluiten en medewerkers afschermen van gevoelige bedrijfsinformatie.

Fonitel werkt op dit vlak samen met Dell Sonicwall, gespecialiseerd in het aanbieden van betaalbare oplossingen voor netwerkomgevingen van 10 tot 1000 medewerkers. Met hun Next-Generation Firewall-oplossingen integreren ze efficiënt Reassembly-Free Deep Packet Inspection voor een superieure inbraakpreventie, bescherming tegen malware, monitoring, controle en visualisatie in real time van applicaties, en inspectie van sessies met SSL-encryptie. Om de beste beveiliging te garanderen, scannen de Next-Generation Firewalls elke byte van elk pakket. Zo vormen ze een onontbeerlijk onderdeel van elk intelligent en flexibel beveiligingssysteem.

Wenst u een audit van uw datanetwerk?

Contacteer ons
Contacteer ons
×
Show